Parkeren


Op de dag van de schaatsmarathon zal het parkeren op het daarvoor speciaal ingerichte terrein "De Tip", gelegen aan de Molenstraat en de Bouwmeesterstraat, mogelijk zijn. De parkeerplaats is te vinden door het volgen van de borden "Parkeren Schaatsmarathon".

Op deze locatie is parkeergelegenheid aanwezig voor ruim duizend personenauto's. De bereikbaarheid van het terrein zal vroegtijdig middels de media en internet kenbaar worden gemaakt. De meest praktische en eenvoudigste route is aanrijden via de provinciale weg N360 vanaf Groningen, eerste afslag rotonde Jukwerderweg en vervolgens de Molenstraat. In de Molenstraat ter hoogte van de parkeergelegenheid vangen verkeersregelaars de bestuurders van de personenauto's op. De aanwijzingen van de verkeersregelaars dienen te worden opgevolgd.

De bestuurders/inzittenden van de voertuigen worden voorzien van enige informatie middels een flyer. Behalve de gebruikelijke informatie over de wedstrijden en dergelijke, zal tevens de route worden aangegeven naar start- en finishgebied in en rond de jachthaven van Appingedam. Het is niet toegestaan zich via het ijs naar de jachthaven te begeven.