Gerard Kemkers bij vrijwilligersavond

In het ijsbaangebouw van ijsclub Fivelgo te Appingedam hebben afgelopen donderdagavond een kleine veertig vrijwilligers ademloos geluisterd naar de verhalen en de visie van de voormalige schaatstopper Gerard Kemkers.

Na de succesvolle editie van de Univé Schaatsmarathon Appingedam in januari 2012 heeft het bestuur er een traditie van gemaakt om in november een avond voor de vrijwilligers te organiseren. Want, zo wordt geredeneerd, elk jaar komt de volgende editie dichterbij en de première in 2012 smaakt absoluut voor iedereen naar meer. Nu de marathon het predicaat Neo Klassieker heeft gekregen zullen bij de eerstkomende editie alle toppers aanwezig zijn en zal ook zeker de NOS opnieuw van de partij zijn.
Gerard Kemkers belichtte in een gloedvol betoog en met passie zijn carrière als schaatser, trainer-coach maar ook zijn huidige rol bij FC Groningen en de bouw van de Topsport campus. De discussie met de aanwezigen ging hij niet uit de weg maar moedigde deze zelfs aan. Kwart voor tien gaf hij van te voren aan weg te moeten maar toen hij zijn betoog beëindigde was het inmiddels bijna half elf. De meningen waren unaniem na afloop: wat een bevlogen spreker, sportman en coach. Zijn motto "zoek uitdagingen en durf je grenzen te verleggen".

De vrijwilligers gingen zeer gemotiveerd naar huis met het gevoel van laat de winter en de marathon maar komen. Wij zijn er helemaal klaar voor.